لیست اختراعات محمدرضا شریعتی
دمپر ضد گالوپينگ TDD
بطور كلي اسپيسرهاي بين فازي كامپوزيتي به منظور تامين ارتباط مكانيكي مناسب ميان فازها و با هدف تامين حداقل فواصل مجاز بين آنها و جلوگيري از رخداد شكست الكتريكي ناشي از عوامل ذيل طراحي مي گردند: - نوسانات آسنكرون فازها به علت باد - نوسانات ايجاد شده توسط جريان اتصال كوتاه در اسپن هاي خط - جابجايي فازها يا سيم هاي محافظ به علت گالوپينگ - نزديك شدن هادي ها به علت بارهاي مختلف ساختار اسپيسر بين فازي كامپوزيتي بگونه اي طراحي شده كه در نزديك شدن فازها به يكديگر موجب دوران مفاصل اسپيسر و در نتيجه باعث پيچش هادي ها مي شود. در اثر پيچش هادي ها نيروي بالا برنده ايرفويل يخي روي هادي كاهش و يا صفر شده و ارتعاشات ناشي از آن كاهش مي يابد. اين تجهيز با توجه به اينكه ضريب پيچش هادي را كنترل مي كند باعث دمپ شدن نوسانات گالوپينگ هاديها نيز مي شود. با توجه به تحليل هاي انجام گرفته براساس اطلاعات سازمان هواشناسي احتمال وقوع گالوپينگ در مناطق مختلفي از ايران گستردگي نسبي مناطق مستعد گالوپينگ در ايران لزوم يك برنامه ريزي صحيح را در جهت مقابله و جلويگري از اين پديده آشكار مي سازد. اسپيسر بين فازي كامپوزيتي با داشتن قابليت هاي فني لازم راهكار مناسبي در جهت رفع معضلات ناشي از گالوپينگ بوده كه مي تواند خسارت ها و ضررهاي اقتصادي ناشي از اين پديده را كاهش دهد.
اين شركت پس از انجام مطالعات تحقيقاتي بر روي كوره بلند كه برگرفته از سوابق طولاني قبلي خود در صنعت آهن و فولاد بوده،. اقدام به طراحي و ساخت كوره بلند براي اولين بار در كشور نمود كه نهايتا منجر به دريافت گواهي ثبت اختراع طراحي كوره بلند توسط اين مجموعه به شماره اظهار نامه 388080578 و شماره ثبت 62250 مورخ 28/08/1388 گرديد. با استفاده از اين تجربه موفق در كشور و همچنين با طرح موضوع ارتقاي اين اختراع با محوريت گروه فرايند هاي متالورژي، به منظور بهره گيري از سيستم هاي نوين شارژ مواد اوليه به درون كوره اقدام به طراحي، ساخت و اجراي اصلاحات لازم بر روي دهانه كوره بلند به منظور بكارگيري سيستم شارژ مواد اوليه بدون نياز به سيستم دوزنگه در دهانه كوره بلند نمود كه اين تلاش منجر به تحقق عملي ارتقاء سيستم كوره بلند شماره 2 شركت سهامي ذوب آهن اصفهان گرديده است. هدف اين اختراع: طراحي، ساخت و اجراي كوره بلند با بهينه سازي شرايط و روش شارژ مواد اوليه به منظور امكان استفاده از روش هاي نوين انتقال مواد اوليه به درون كوره بلند و افزايش راندمان كوره مي باشد.
نرم افزار طراحي و توسعه بهينه شبكه توزيع نرمافزاري است كه ضمن پرهيز از اعمال سليقه طراح در طرح نهايي شبكه برق، با در اختيار داشتن واسط گرافيكي قوي جهت اخذ اطلاعات خاص فرآيند طراحي، حجم سنگين محاسبات طراحي و بهينه سازي به آن سپرده شده و خروجيهاي آن (گرافيكي/ گزارشات فني) به نحوي است كه قابل استفاده و پياده سازي در شبكه هاي توزيع انرژي الكتريكي ميباشد. نرمافزار طراحي شبكه توزيع از سه بخش عمده واسط گرافيكي كاربر، موتور محاسباتي و پايگاه داده تشكيل گرديده است. ورود اطلاعات به نرمافزار آن هم به صورت گرافيكي، لزوم ايجاد يك واسط گرافيكي با قابليت ارتباط آسان با كاربران را تبديل به يكي از الزامات نرمافزار مربوطه مينمايد. همچنين اين واسط ميبايستي امكان ورود و خروج ديگر اطلاعات غير گرافيكي را نيز فراهم نمايد. اطلاعات اخذ شده توسط واسط گرافيكي پس از تكميل، به موتور محاسبات نرمافزار سپرده ميشود. اين موتور مشتمل بر يك سري ماژولهاي محاسباتي (در محيط دات نت) است كه به غير از اطلاعاتي كه از واسط كاربري دريافت مينمايند، بخشي از اطلاعات خود را از پايگاه داده نرمافزار فراخواني مينمايند. اين اطلاعات مشتمل بر اطلاعات تجهيزات بكار رفته در شبكه توزيع، هزينهها آنها و ساير دادههاي مرتبط ميباشد.
با توجه به معضلات صنعت برق ايران از نقطه نظر نبود معيار دقيقي جهت سنجش ميزان آلودگي و معايب عمده روش هاي سنتي، براي اولين بار دستگاه سنجش آلودگي محيط روي ايزولاسيون خطوط و پست هاي فشار قوي طراحي و ساخته شده و مورد آزمايش قرار گرفته است. اين دستگاه شامل چهار لوله عمودي است كه هر كدام داراي يك شكاف مي باشند و به گونه اي تنظيم شده اند تا رو به چهار جهت اصلي جغرافيايي قرار گيرند. يك ظرف جمع كننده آلودگي، نيز در انتهاي هر لوله قرار دارد. با توليد ١٠۵ عدد از اين دستگاه و نصب آنها در مناطق مختلف كشور و سپس انجام عمليات برداشت آلودگي از دستگاه هاي ساخته شده و تجزيه و تحليل آزمايشگاهي و بردازش اطلاعات، نقشه طبقه بندي آلودگي محيط در مناطق خاص كشور بدست آمده است. بعلاوه با توجه به ضعف استاندارد بين المللي 60815 EC در اين خصوص و پس از تحليل هاي صورت گرفته روي نتايج حاصل از بهره گيري دستگاه، ضمن ارائه نقشه پهنه بندي آلودگي ايران، براي اولين بار در جهان معيار گرافيكي تلفيقي آلودگي ارائه و پيشنهاد شد كه منجر به تصحيح استاندارد بين المللي گرديد.
عملكرد ترانسفورماتور در سطوح مختلف نقش بسيار كليدي و موثري در حفظ پايداري و ارتقاء قابليت اطمينان شبكه قدرت دارد. اما عوامل متعددي از قبيل بهره برداري ناصحيح، عدم انجام سرويس و تعميرات به موقع كه ناشي از عدم دسترسي به اطلاعات جامع در خصوص ترانسفورماتور ميباشد باعث بوجود آمدن شرايط بحراني براي آن مي گردد. اين شرايط بحراني علاوه بر اينكه منجر به كاهش طول عمر ترانسفورماتورها (پيري زودرس) و يا تحميل هزينه هاي تعميرات و تعويض قطعات آن مي گردد، بعضا موجب از مدار خارج شدن ترانسفورماتور و به تبع آن محدوديت در انتقال قدرت در شبكه مي گردد. با توجه به اهميت ترانسفورماتور، سيستم مانيتورينگ line - On ترانسفورماتور با ويژگيها و قابليتهاي ذكر شده براي اولين بار در كشور در پژوهشگاه نيرو طراحي و پس از گذارندن آزمون هاي لازم بر روي يكي از ترانسفورماتور ۲۳۰ كيلوولت پست كن برق منطقه اي تهران با موفقيت اجرا گرديد.
روغن پایه نمونه گیاهی مطابق با استاندارد روغن موتور هواپیما و لوبریفیكاسیون و روغن پایه ماشین كلاس A
خلاصه اختراع در پرونده مربوطه يافت نشد به شرح و توصيف پرونده رجوع شود.
موارد یافت شده: 13